Niet zo tevreden, toch werk willen houden

maandag 7 maart 2011 – (Marleen De Geest) – Een studie uitgevoerd door Accenture, naar aanleiding van de Internationale Vrouwendag, toont aan dat het merendeel van de werkende vrouwen ontevreden is over haar baan al verschillen ze daarin eigenlijk nauwelijks van hun mannelijke collega’s. Ondanks de ontevredenheid bij vrouwen en mannen hoopt de meerderheid de huidige functie te behouden.

Slechts 43 procent van de vrouwen is wel tevreden met haar job tegen 42 procent van de mannen. Tegelijk willen 70 procent van de vrouwen hun job behouden en 96 procent van de mannen.

De vier meest aangehaalde redenen voor de ontevredenheid bij vrouwen zijn: het gevoel hebben onderbetaald te zijn (47 procent), een gebrek aan opportuniteiten (36 procent), het gebrek aan vooruitgang in de professionele carrière (33 procent) en het gevoel hebben vast te zitten in de huidige werkomgeving (29 procent).

Vrouwen vragen minder vaak om loonsverhoging of promotie dan mannen dat doen. Reden waarschijnlijk waarom de percentages voor wat betreft de ontevredenheid met het salaris en de carrièrekansen bij mannen iets lager liggen. Als het gaat over het carrièreverloop rapporteren vrouwen vaker dat de evolutie traag gaat terwijl mannen zich daar ook meer ontevreden over tonen.

Uit de studie blijkt dat slechts bij 15 procent van de bevraagde Europese ondernemingen gerichte programma’s lopen om vrouwen de kans te geven om in een hogere positie terecht te komen. Ook slechts een laag aantal bedrijven, 18 procent, voorziet in specifieke opleidingen voor vrouwen.

Deze studie werd uitgevoerd door Accenture in het kader van de Internationale Vrouwendag bij 3.400 professionals in 29 verschillende landen.

, , ,

Nog geen reacties

Leave a Reply