Een op twee vrouwen wil meer verdienen

maandag 7 maart 2011 – (Marleen De Geest) – Vrouwen willen een job met een interessantere inhoud, een hoger loon, een job dichtbij huis en fijne collega’s. Dat blijkt uit de Unique-enquête ‘Vrouwen en Ambitie’ die werd uitgevoerd naar aanleiding van de Internationale Vrouwendag.

Vrouwen blijken hoge verwachtingen te hebben van een job. Bijna een op twee vrouwen wil meer verdienen. Ruim één op vier wil een interessantere jobinhoud en ruim een op vijf streeft naar meer verantwoordelijkheid. Dit zijn enkele opvallende resultaten van een onderzoek dat Unique liet uitvoeren naar ambitie bij 3200 Belgische vrouwen en mannen tussen 18 en 75 jaar.

Hoe ambitieus zijn vrouwen? Dat kunnen ze zelf testen met de Ambitiemeter op de Unique-website. Zo kunnen ze meteen op Internationale Vrouwendag hun ambitie tonen op Facebook.
De ‘Gids voor de actieve vrouw’ kan een tool vormen bij het uitstippelen van een carrière. Vrouwen zoals Evy Gruyaert en Kathleen Cools geven er tips over hoe vrouwen ambities waar kunnen maken.

Het rapport ‘Feiten, vrouwen en ambitie’ kan u gratis downlaoden (pdf).

,

Nog geen reacties

Leave a Reply