Twee op drie Europeanen vinden vrouwenquota overbodig

woensdag 8 juni 2011 – (Marleen De Geest) – Quota voor vrouwen zijn overbodig vinden twee op drie Europeanen, die kunnen op eigen kracht en talent vooruit komen. Dat blijkt uit een enquête van Stepstone.

Slechts een op drie Europeanen meent dat vrouwen baat hebben bij quota om hun positie in het bedrijfsleven te verzekeren. Stepstone organiseerde daarover een enquête in acht Europese landen en 7200 mensen namen eraan deel.

Twee derde vindt dus dat kwaliteit belangrijker is dan het geslacht en vrouwen en mannen moeten hun werkgever daarvan overtuigen. Er zijn evenveel getalenteerde vrouwen als mannen en dus hebben ze gelijke kansen, is wat de meerderheid denkt.

Wel wordt het belangrijk gevonden dat organisaties een mooi work-life balance aanbieden. Die vormt een voorwaarde voor vrouwen om in bepaalde functies te stappen. Nu de arbeidsmarkt weer eerder aan de krappe kant is zullen gezinsvriendelijke bedrijven de beste mensen aantrekken.

Van alle deelnemende Europese bedrijven beweert slechts 19 procent quota voor vrouwen en mannen te handhaven.

Nog geen reacties

Leave a Reply