Gezond leven is goed voor het seksleven

dinsdag 12 juli 2011 – (mdg) – Een ongezonde levensstijl tast het seksleven aan, tot die bevinding komt een Deense studie al kan het gezond verstand er zich ook wel iets bij voorstellen.

Met een overladen maag laat de seksuele verbeelding zich niet zo makkelijk prikkelen. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat mensen die teveel eten met hun seksueel leven in de gevarenzone komen. Maar ook roken, teveel alcohol drinken en te weinig bewegen vormen risicofactoren.

Deense onderzoekers ondervroegen 5.500 volwassen vrouwen en mannen, de studie verscheen in de ‘Journal of sexual medicine’. Uit het onderzoek blijkt dat een ongezonde levensstijl meer voorkomt bij mannen en vrouwen die niet seksueel actief zijn. Bovendien zouden de schadelijke gewoonten het risico op een seksuele disfunctie bij mannen tot 78 procent doen oplopen en bij vrouwen zelfs tot 91 procent.

Mannen die een omvangrijke buik hebben bijvoorbeeld, maken voor 71 procent kans op een seksuele disfunctie. Bij hard druggebruikers neemt het risico met achthonderd procent toe en vrouwen die hasj roken hebben drie maal meer kans dat ze geen orgasme kunnen krijgen. Hoe meer mannen roken, hoe hoger de kans op impotentie is.

De onderzoekers hopen dat hun bevindingen, als goedgekozen motivatie, mensen aanzetten om een gezond te gaan leven.

,

Nog geen reacties

Leave a Reply