Gezond dieet voor goed sperma

donderdag 20 oktober 2011 – (Marleen De Geest) – Als de mannelijke zaadcellen in goede vorm zijn, vergroot de kans op bevruchting. Een mediterraan dieet zou voor snelle zwemmertjes zorgen, aldus een nieuwe studie.

Fruit, groenten en vis, een mediterraan dieet dat nog lekker is ook, zou de mannelijke vruchtbaarheid vergroten, zo leert een studie van de ‘Harvard School of Public Health’. Het eten van bladgroenten, peulvruchten en volle granen zou de kans dat de zaadcellen de eicel tijdig bereiken met elf procent doen toenemen.

Een gezonde levenswijze zou op een natuurlijke wijze de vruchtbaarheid stimuleren. Los van het Amerikaans onderzoek verscheen een Japanse studie die stelde dat gematigd sporten en bewegen eveneens een positieve uitwerking op de mannelijke vruchtbaarheid heeft.

,

Nog geen reacties

Leave a Reply