Relatiespanningen voorspellen slaapproblemen bij baby’s

maandag 23 mei 2011 – (Marleen De Geest) – Spanningen in het koppel gaan niet ongemerkt aan de baby voorbij. Een studie wees uit dat relatieproblemen als het kindje negen maanden oud is de slaapproblemen voorspellen wanneer de baby achttien maanden is.

Een baby neemt in zijn bedje wel degelijk de tekenen van relatiemoeilijkheden van mama en papa in zich op. Anne Mannering van het ‘Oregon Social Learning Center’ ondernam in samenwerking met diverse universiteiten uit de Angelsaksische wereld een studie bij 357 families. Het ging om adoptieouders, dit vanwege de bekommernis om genetische factoren uit te sluiten.

Ouders die een scheiding overwegen als hun baby’s negen maanden oud zijn, worden wanneer de kindjes in leeftijd zijn verdubbeld met hun slaapproblemen geconfronteerd. De kindjes hebben moeite om in slaap te raken en te blijven wanneer ze achttien maanden oud zijn.
De spanningen tussen de ouders voorspellen aldus de latere slaapproblemen terwijl het omgekeerde zeker niet waar is. Slaapproblemen bij het kindje voorspellen geen moeilijkheden tussen de ouders.

Mannering omschrijft het belang van de studie in de zin dat ze aangeeft dat kinderen al veel vroeger dan altijd werd aangenomen de relatiemoeilijkheden registreren en er de gevolgen van dragen. Het is aan ouders om daarmee rekening te houden.

, ,

Nog geen reacties

Leave a Reply