Verblijfskalender regelt heen en weer verkeer

vrijdag 23 december 2011 – (Marleen De Geest) – Kinderen van gescheiden ouders wonen vaak op twee plaatsen, op elke plek hebben ze bezigheden en vrienden en dat leidt wel eens tot een doolhof van afspraken. De verblijfskalender zorgt voor overzicht voor de hele familie.

Het organiseren van praktische afspraken kan vervelende situaties opleveren, zelfs kunnen de emoties hoog oplopen. Ook wanneer een en ander vlot loopt, blijft communicatie cruciaal. De verblijfskalender is een handig instrument voor kinderen, ouders, zelfs grootouders en andere betrokkenen, om het kinderleven in goede banen te leiden.

Op de kalender kan alles worden genoteerd, school-, vakantie- en weekendregelingen, muziekschool, sport of andere activiteiten, jeugdbeweging, feestjes en eventuele doktersbezoeken. Er is ruimte voor pendelboodschappen om misverstanden uit te sluiten. Ook belangrijke telefoonnummers vinden er een plaatsje.

De gebruikers kunnen persoonlijke boodschappen aan de kalender toevoegen, foto’s inplakken, tekstjes en tekeningen aanbrengen. In een hoes kunnen bijzondere documenten worden meegegeven. Stickers vergemakkelijken het gebruik. De kalender is ook geschikt voor kinderen in een internaat, ziekenhuis, instelling of uithuisplaatsing om het contact met thuis maximaal te onderhouden.
In een verblijfskalender is plaats voor activiteiten en verblijfsregeling van maximaal vier kinderen.

De Verblijfskalender is ontworpen door Jennifer Schutters, bemiddelaar in familiezaken, op basis van de ervaringen uit haar praktijk. Hij kan worden besteld bij uitgeverij Garant en kost 20 euro.

, , , , , , ,

Nog geen reacties

Leave a Reply