‘Als mijn vrouw meer zou verdienen dan ik zou mijn penis afvallen’

Na al die lange jaren zou het kunnen dat de strijd tussen de seksen wat eentonig wordt. Veel is immers al uitgevochten, gezegd en geschreven. De Britse journalist Tony Parsons zwengelt met een opstoot van testosteron het debat opnieuw aan in een artikel in het celebrity magazine Grazia. ‘Als mijn vrouw meer zou verdienen dan ik zou mijn penis afvallen’.

Tony Parsons is een tikkeltje grof gebekt en hij wou zijn statement best herhalen en bevestigen voor ‘Women’s Hour op BBC radio. Parsons meent dat mannen genetisch zijn geprogrammeerd om hun gezin te onderhouden en te beschermen. ‘Het zit diep in mijn mannelijke ziel’, laat de journalist en schrijver van boeken over relaties en lotgevallen van hedendaagse vrouwen en mannen nog weten.

Hij zou het schandelijk vinden om thuis te blijven om voor het gezin te zorgen terwijl zijn vrouw buitenshuis een hoog salaris bij elkaar werkt.

Zijn dochter zou hij wel adviseren om sterk en financieel onafhankelijk te worden. Maar mocht hij ooit een schoonzoon krijgen die geen betaalde job opneemt dan zou Parsons het gevoel hebben dat de jongeman zijn dochter niet waard is.

Een man hoort nu eenmaal de broodwinner te zijn. Het is niet seksistisch bedoeld, licht Parsons toe. Je gezin onderhouden, zorgen voor diegenen van wie je houdt, is een daad van liefde.

Als andere mannen niet in hun eer zijn aangetast wanneer hun vrouw hen voorbijstreeft dan zijn ze waarschijnlijk verder geëvolueerd dan ik, oppert Parsons. Hij voelt zich pas een man, of is het holbewoner, als hij de echte kostwinner is.

 

, ,

Nog geen reacties

Leave a Reply