Fietsen met jonge kinderen

Ouders die kinderen krijgen, gaan vaak minder fietsen en nemen gemakshalve de auto voor alle verplaatsingen. Met het project ‘Fiets ze!’ willen de Fietsersbond, de Gezinsbond en Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits zoveel mogelijk gezinnen met jonge kinderen op de fiets houden.

Jonge kinderen kunnen moeilijk fietsvaardig worden als ze niet regelmatig rijden. Nochtans zijn er tal van mogelijkheden om jonge fietsertjes op een leuke manier te laten oefenen.

De toepassingen van de fiets voor kinderen en hun fietsvaardigheid staan midden in de belangstelling op zondag 18 maart. In en om het vernieuwde Roeselaarse Wielermuseum gaat het project Fiets ze! officieel van start om 11 uur. Voor ouders, oma’s en opa’s en kinderen zijn er tal van workshops en spelletjes met de fiets.

Er is onder andere de Slimme Trapparade, een show- en testmoment voor allerlei fietsen en accessoires om kinderen te vervoeren, van bakfietsen over fietskarren tot aanhangfietsen. 

Onder de noemer ‘Fiets(je) vaardig’ zijn er parcours en spelletjes voorzien voor de bezoekers zodat ze kunnen testen hoe goed ze met de fiets overweg kunnen. Ook is er een instapworkshop ‘Pimp je fiets’ want de staat en het uitzicht van je rijwiel zijn natuurlijk ook niet onbelangrijk.

Het WieMu opent voor Fiets ze! uitzonderlijk zijn deuren op zondag.

Voor leden van de Fietsersbond en de Gezinsbond is een bezoek aan het vernieuwde WieMu die dag bovendien gratis.

Later deze lente volgen workshops in andere mooie plaatsen van het land.

 

, ,

Nog geen reacties

Leave a Reply