Vragen over vruchtbaarheid

donderdag 21 januari 2010 – (Marleen De Geest) – Kind(eren), ja of nee, wanneer best… De nieuwe site ‘testjevruchtbaarheid.be’ richt zich naar iedereen bij wie dergelijke vragen door het hoofd gaan.

Iedereen stelt zich ooit de vraag of zij/hij al dan niet kinderen wenst. Niet noodzakelijk om meteen zwanger te worden.

Een mogelijke zwangerschap en een gezonde baby vergen immers een gezonde levensstijl, lang voor het zover is. Daarover vindt u dan ook alles op de site www.testjevruchtvaarheid.be terug, net zoals over anticonceptie, veilig vrijen, de vrouwelijke cyclus en mogelijke vruchtbaarheidsproblemen. Een gezonde levensstijl en op tijd aan kinderen beginnen kunnen vruchtbaarheidsproblemen helpen voorkomen, zo wordt gesteld.

De site wil ook jongeren bewust maken dat het belangrijk is om nu goede keuzes te maken.

Behalve gezondheidskwesties en een goede fysieke voorbereiding, handelt de site ook over de psychologische kant van de kinderwens. Hoe kan u weten of u echt een kind wil?

En als de natuur niet meteen zijn werk doet, hoe ziet een vruchtbaarheidsbehandeling er dan uit?

Zoals de naam van de site al doet veronderstellen zit er een online-vruchtbaarheidstest in verpakt. De site is een initiatief van een fertiliteitsnetwerk ‘De verdwaalde ooivaar’ i.s.m. professionele deskundigen als gynaecologe Marleen Temmerman en organisaties als Kind en Gezin en Sensoa.

Voor mensen die met een onvervulde kinderwens te maken hebben bestaat: www.deverdwaaldeooievaar.be/

,

Nog geen reacties

Leave a Reply