Weelderige heupen zijn goed voor de gezondheid

donderdag 21 januari 2010 – (Marleen De Geest) – Niet weinig vrouwen hebben een kleine obsessie omtrent dikke billen en brede heupen. Fout, zeggen wetenschappers na een studie aan de universiteit van Oxford: al dat weelderigs is precies goed voor onze gezondheid.

Om slanke heupen en dunne billen te hebben, ontzeggen vrouwen zich heel wat lekkers. Die zuinigheid met calorieën is eigenlijk nergens voor nodig, zo spreken wetenschappers zich uit na onderzoek door de universiteit van Oxford waarvan de resultaten verschenen in het ‘International Journal of Obesity’. Dikke billen en brede heupen vormen precies een beschermende factor voor de gezondheid. Een eventueel vetlaagje op die plaatsen van het vrouwenlichaam doen de kans op diabetes en hartkwalen verminderen, zegt dokter Konstantin Manolopoulos.

Vet is echter niet zonder meer goed. Het vet dat zich op de buik verzamelt, heeft de eigenschap om schadelijke stoffen te produceren die juist wel ontstekingen, diabetes en hartkwalen kunnen bevorderen.

Met andere woorden, vet is niet goed of slecht, het is de manier waarop het verdeeld is over het lichaam die de gezondheid beïnvloedt. Het ideaal bestaat uit een platte buik en weelderige billen en heupen. Weet dokter Manolopoulos wel hoe moeilijk dat te realiseren is?

Kelloggs ontbijtgranen gaat dan weer in de tegenaanval. In de krant ‘The Independent’ beweert het merk dat 35 procent van de vrouwen een ‘trofee jeans’ bezit, een jeans waarin de vrouwen vroeger perfect pasten en waarvoor ze weer de juiste vorm en gewicht willen hebben opdat hen dat weer zou lukken.

Gewicht verliezen is voor heel wat vrouwen belangrijker dan promotie krijgen, beweert het merk. En weer in die goede oude jeans passen staat gelijk aan winnen met de loterij.

, ,

Nog geen reacties

Leave a Reply