Huisje, tuintje, kindje

donderdag 1 april 2010 – (Marleen De Geest) – Over goede zaadcellen beschikken vinden mannen nog belangrijker dan professioneel succes, zo blijkt uit onderzoek van de ‘National Gamete donation Trust’ bij Nederlandse mannen.

‘Stevig verdienen’ vormt zeker een prioriteit bij mannen en succes bij vrouwen streelt ook hun ijdelheid. Maar de mogelijkheid om kinderen te verwekken, vinden ze blijkbaar nog belangrijker. Dat blijkt uit een onderzoek door de ‘National Gamete Donation Trust’ die drieduizend Nederlandse mannen daarover ondervroeg. Het hebben van kwalitatief goede zaadcellen vinden mannen belangrijker dan een glansrijke loopbaan. Op de allereerste plaats van het lijstje ‘need to have’ komt wel ‘zich met een partner settelen’ gevolgd door ‘een huis of grond bezitten’.

De resultaten van een gelijkaardig onderzoek bij mannen in de Britse regio rond Manchester legde de klemtonen enigszins anders. Goede zaadcellen vonden mannen belangrijker dan goed zijn in sport, met een dure auto rijden of populair zijn bij vrouwen. Maar een goede job ging bij hen wel voor op de beproefde voortplantingskwaliteiten.

National Gamete Donation Trust

Bron: HR praktijk

,

Nog geen reacties

Leave a Reply