Grote vrouwen verdienen meer

donderdag 29 april 2010 – (Marleen De Geest) – Als u kleiner bent dan een 1.76 m hoeft u niet meteen de moed te laten zakken, ook al blijkt uit onderzoek dat u de helft minder kans hebt dan een vrouw die groter is om een jaarsalaris van 48.000 euro of meer binnen te halen. Het onderzoek naar het verband tussen de lengte van de vrouw en het gewicht van haar loonstrookje werd door de niet al te geloofwaardige Britse tabloid ‘The Daily Mail’ uitgevoerd.

De Britse tabloid ‘The Daily Mail’ ondervroeg 1500 vrouwen over het verband tussen hun gestalte en het gewicht van hun loonstrookje. Dat bleek nog te bestaan ook. Een vijfde van de lange vrouwen, 1.76 m of groter, verdiende jaarlijks minstens 48.000 euro. Vrouwen die kleiner waren hebben volgens het ‘onderzoek’ de helft minder kans om aan dat bedrag te komen. Gemiddeld zou het verschil in jaarsalaris van grote en kleinere vrouwen zo een 8.300 euro bedragen.

Ook een vijfde van de lange vrouwen meent bovendien dat haar gestalte kracht en autoriteit uitstraalt. Grote vrouwen blijken vaker tevreden te zijn over hun lichaam dan kleinere types. Al is dat nog heel relatief. Drie kwart van de grote vrouwen is toch nog altijd onzeker over haar voorkomen terwijl dat blij kleinere vrouwen tot negentig procent oploopt.

, ,

Nog geen reacties

Leave a Reply