Bevallingsdatum in agenda plannen

donderdag 27 mei 2010 – (Marleen De Geest) – Niemand gelooft nog in de ooievaar en zeker niet zouden vrouwen zich aan de grillen van de pakjesdrager wensen over te leveren. Predictor, producent van zwangerschapstesten, weet er alles van want liet het onderzoeken bij vijfhonderd Belgische vrouwen.

Een op twee vrouwen probeert zoveel mogelijk het moment van de geboorte te plannen, voor de zwangerschap dus. Dat leerde Predictor uit een bevraging van vijfhonderd Belgische vrouwen tussen vijfentwintig en veertig jaar oud. Voor acht procent is het zo goed als noodzakelijk om de bevalling precies in de agenda te plannen, 42 procent verwacht geen wonderen maar probeert toch de gewenste periode te benaderen. De behoefte aan planning bestaat omdat vrouwen het zo druk hebben met hun werk en huishoudelijke klussen maar ook met hun eigen hobby’s en sociale bezigheden. Het is niet vanzelfsprekend dat daar een baby bovenop komt.

De daden zijn soms wel een eind van de dromen verwijderd want liefst 75 procent van de vrouwen doorgrondt haar eigen vruchtbaarheidscyclus niet en stemt haar liefdesleven dan ook niet op haar kinderwens af. Dat zou komen, zo meent Predictor, omdat een op tien vrouwen alle seksuele voorlichting moest missen en dus alles zelf moest uitzoeken, 38 procent van de vrouwen leerde het wel van haar moeder en 34 procent via de school.

Een op vijf vrouwen zou geen kindje willen als ze niet zeker was van haar eigen economische toekomst, voor dat aandeel verstoort de economische crisis dus wel de familiale planning. Tachtig procent beweert er zich niets aan gelegen te laten.

Of er een jongen dan wel een meisje komt, laat de meeste vrouwen onberoerd, 97 procent zegt dat het geslacht van de baby om het even is.

Op het eigen terrein heeft Predictor achterhaald dat 54 procent van de vrouwen meerdere testen doet als men wenst zwanger te worden. Zelfs na een positieve test doet veertig procent van de vrouwen het nog eens over. Aan de betrouwbaarheid van de test hoeft niet te worden getwijfeld dus ligt het eraan dat vrouwen gewoon hun eigen ogen niet geloven.

, ,

Nog geen reacties

Leave a Reply