Kinderen hebben genoeg van ‘misschien straks’

donderdag 24 juni 2010 – (Marleen De Geest) – ‘Misschien straks’ komt kinderen de oren uit. Werkende ouders proberen hen zoet te houden met de belofte na het werk of de klussen samen iets leuks te gaan doen. Maar de kinderen zijn het uitgesteld geluk meer dan beu.

Kinderen van werkende ouders worden zo vaak met een loze belofte voor de televisie geplant dat ze nu al de ‘misschien straks generatie’ worden genoemd. Uit onderzoek bij drieduizend werkende ouders en hun kinderen in opdracht van een Britse verzekeringsmaatschappij blijkt dat de kroost het niet langer pikt.

‘De kinderen vormen onze grootste prioriteit’ beweert 92 procent van de deelnemende ouders. Even goed moet tachtig procent toegeven te weinig tijd aan hen te besteden. Gemiddeld moet een kind het per dag stellen met 36 minuten aandacht.

Zeventig procent van de ouders zegt thuis veel meer tijd in koken en poetsen te stoppen dan in de kinderen. Ruim de helft of 56 procent probeert de kloof tussen de verwachtingen en de realiteit te dempen met de ‘misschien straks’ boodschap.

De kinderen zelf bevestigen wat de ouders zeggen: ze vinden dat mama en papa veel te sterk opgaan in hun werk of het opruimen van het huis. Bovenop een drukke werkdag moeten ze ook nog hun mail checken.

Acht op tien kinderen vinden het ronduit niet leuk om voor de televisie te worden gezet en willen liever samen met de ouders iets ondernemen. Televisie vervangt de quality time met mama en/of papa niet. Zestig procent van de kinderen wenst dan ook dat de ouders minder zouden gaan werken.

Dat de kinderen niet beter weten omdat ze het zo gewend zijn, is dus een argument van werkende ouders dat geen hout snijdt.

James Carnduff is woordvoerder voor de onderzoekers, in zijn commentaar bij de resultaten stelt hij dat kinderen ook voor de ouders de werkstress kunnen verlagen. Zij bieden een uitstekende aanleiding om alles eens los te laten.
Als troostprijs voor de kinderen zeggen negen op tien ouders dat ze zo hard werken opdat de kinderen een goed leven zouden kunnen leiden. Al beseft 86 procent wel dat zonen en dochters graag zouden hebben dat de ouders iets vaker beschikbaar zijn.

Bron: The Daily Mail Online

, , , , ,

Nog geen reacties

Leave a Reply