Vrouwendag, denkdag

donderdag 28 oktober 2010 – (Marleen De Geest) – Het feminisme lijkt aan een revival toe, het f-woord mag weer vallen en er wordt in Groot-Brittannië en Nederland steeds meer over gepubliceerd. Vrouwensolidariteit wordt ook door twitter en andere social media gestimuleerd. Over deze trend en vele andere ontwikkelingen kan u op Vrouwendag discussiëren.

Op 11 november richt het Vrouwen Overleg Komitee traditioneel een vrouwendag in. Dit jaar wordt het een denkdag waarop iedereen wordt uitgenodigd om mee te komen reflecteren over de betekenis van vrouwenbewegingen en feminisme in de huidige en toekomstige samenleving. Er wordt uitgekeken naar uw ervaringen en visie. In het feministisch toekomstcafé kan iedereen aan de discussietafels aanschuiven.

In de namiddag geeft Ann Philips, verbonden aan de London School of Economic en Political Science en deskundige inzake feminisme, democratie, diversiteit en mensenrechten, een lezing over feminisme in een veranderende wereld. Waarna workshops volgen over o.m. het omgaan met clichés en stereotypen, globalisering van vrouwenaangelegenheden en diversiteit.

Iedereen is welkom vanaf 10.30 in ‘De Factorij’ in Brussel voor een mooi programma met de nadruk op inhoudelijke interactie.

lees ook: Zusters verenigt u

, , ,

Nog geen reacties

Leave a Reply