Een veilig nest voor baby

donderdag 28 oktober 2010 – (Marleen De Geest) – Baby met open armen ontvangen begint al vroeg in de zwangerchap. Dan wordt er vaak hertimmerd en geschilderd maar niet altijd even baby- of milieuvriendelijk. Het WECF, Women in Europe for a Common Future, bedacht een spel om u te helpen een ‘babyproof’ nest af te leveren.

Kinderen worden bijzonder goed verzorgd en liefderijk ontvangen. Wat niet belet dat ze vaak, en veel meer dan vroeger het geval was, aan toxische stoffen worden blootgesteld.
Dat is vooral schadelijk omdat kleine kindjes zoveel kwetsbaarder zijn. Hun organen zijn nog in ontwikkeling, ze hebben een snellere stofwisseling en hun huid is vijf maal dunner dan die van volwassenen.
Nagelnieuwe meubeltjes, knuffeltjes en allerhande schattige babyspulletjes bevatten niet zelden schadelijke stoffen.
Knuffels worden dikwijls behandeld met bromide brandvertragers en uw baby ademt de geuren wel de hele nacht in. Uw gezond verstand kan u gidsen, overvloedig luchten en sterk ruikende producten niet in huis halen is zeker goed.
Tips voor het bestrijden van minder waarneembare gevaren worden u geleverd in het stemmig spelletje, bedacht door het WECF.

, , , ,

Nog geen reacties

Leave a Reply