‘Papadag’ niet vanzelfsprekend

donderdag 9 december 2010 – (Marleen De Geest) – Een Nederlands bedrijf kreeg in de gaten dat vaders het moeilijk hebben met de combinatie van werk en kroost en liet daarover een workshop geven. Kwestie van bewust te kiezen voor voltijds werk of het invoeren van een ‘papadag’.

Het had er de schijn van dat vaders de ‘papadag’ maar moeizaam konden verantwoorden tegenover collega’s, aldus Arno Janssen die de workshop voor vaders verzorgde. Die vaststelling drijft Janssen zelfs tot de uitspraak dat de vaderrol door heel wat mannen als ‘onnatuurlijk’ wordt beleefd.
Als dat zo is, komt er van het zorgen voor de kinderen niet veel in huis. Immers, waar je niet warm voor loopt doe je niet goed.

De workshop wil dan ook bereiken dat mannen bewust kiezen voor het een of het ander, of full time werken of een papadag invoeren. Daarvoor moeten ze goed beseffen wat ze nu het belangrijkst vinden. Als de keuze eenmaal is gemaakt, kunnen ze er met enthousiasme tegenaan.

Naar verluidt zouden Nederlandse vaders het zwaarder hebben dan hun partners als er kinderen komen. Die gaan dan immers meteen deeltijds werken of stoppen gewoon. Terwijl vaders zich toch ook emotioneel betrokken voelen bij de kinderen en allerlei praktisch klussen opknappen als vervoer van en naar crèche, school of hobby. Omdat ze voltijds blijven werken, komen ze tijd te kort voor zichzelf.

Bron: Intermediair

, , ,

Nog geen reacties

Leave a Reply